İcazete ihtiyaç yok

İcazete ihtiyaç yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki gazetecilere ABD temaslarını değerlendirdi, New York ziyaretinin hikayesini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Kendi özgür irademizle, kendi ülkemize demokrasiyi getirebiliriz. Demokrasiyi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki gazetecilere ABD temaslarını değerlendirdi, New York ziyaretinin hikayesini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Kendi özgür irademizle, kendi ülkemize demokrasiyi getirebiliriz. Demokrasiyi ülkeye getirmek için birisinden icazet almak, birisinden güç almanın mantığı yok. Biz yine kendi irademizle bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandırabiliriz. Bu da dünya siyaset tarihine giren güzel bir örnek olur. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nı verirken örnek olduysak tüm mazlum ülkelere, aynı şekilde demokrasi konusunda da örnek olabiliriz” dedi.

Kılıçdaroğlu ziyarette kendisine seçim güvenliği ile ilgili soruların sorulmasına ilişkin şunları söyledi:

“Ortamlarda, Türkiye ile ilgili sorular sorulurken, Türkiye’de seçim güvenliği konusunda endişe duyduklarını ifade ettiler. Endişe duymamaları gerektiğini, seçim güvenliğini sağlama konusunda CHP ve diğer ittifak içinde olduğumuz partilerin bu konuda ciddi hazırlıklar yaptıklarını ifade ettim. Umuyorum onları tatmin etmişimdir.”