İçimiz yandı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 7, 2020 / 05:58

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Tüm ekiplerimizle hem yerden, hem havadan, yangını kontrol etmek için 2 uçak, 20 helikopter, 118 arazöz, 20 dozer ve 510 personelle buna müdahale etmeye çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.
Yangının Gelibolu’ya bağlı Ilgardere köyündeki ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında çıktığı öğrenildi. İhbar üzerine orman ve itfaiye ekipleri, helikopter ve çok sayıda arazöz bölgeye sevk edilirken, yangın bölgesinden yükselen dumanlar, Çanakkale Boğazı’nı kapladı.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge üzerinde 2 uçuş yaptığını belirterek bir ağacın dahi yanmasını asla istemediklerini vurguladı.
Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki yangın sebebiyle yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Yalova köyü de tedbir amacıyla boşaltıldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İkinci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile ilçe kaymakamları da bölgede inceleme yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top