İçişleri Bakanı Soylu o ismi açıkladı savcılık TV’den öğrendi

İçişleri Bakanı Soylu o ismi açıkladı savcılık TV’den öğrendi
İçişleri Bakanı Soylu, Gara’ya HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in gittiğini açıkladı. Savcılığın soruşturmasının ardından, “Neden teslim olan PKK’lı adını verdiğinde işlem yapılmadı?” sorusu akla geldi.İçişleri...

İçişleri Bakanı Soylu, Gara’ya HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in gittiğini açıkladı. Savcılığın soruşturmasının ardından, “Neden teslim olan PKK’lı adını verdiğinde işlem yapılmadı?” sorusu akla geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber canlı yayınında, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine gittiğini öne sürdü.
Bakan Soylu şöyle konuştu:
“2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi bundan yaklaşık kısa bir süre önce bizim iknamız sonucu Türkiye’ye teslim oldu. Bunlar geldikleri zaman, terör örgütünün en büyük korkusu bunlarla yapmış olduğumuz mülakatlardır. Bu mülakatların içerisinde, tespit ettiğimiz bir süreç oluştu. 2017 yılında bu ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor. 2017’nin başında sosyal medyadan tanıştığı birinin kendisini ikna etmesiyle terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine bir telefon numarası veriliyor. O da Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman. Onun yol göstermesiyle beraber terör örgütüne katılıyor. Bazen Gara’ya bazen Mahmur’a gidiyor. En nihayetinde Gara’ya gidiyor. Yanındaki ‘bunu tanıdın mı’ diyor. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir var.”
HDP’DEN YANIT
HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, iddialara sosyal medya hesabından bir yanıt verdi. Taşdemir, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından HDP’li Taşdemir hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27’nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştır.”
SAVCILIK NEDEN BEKLEDİ?
Savcılığın soruşturma açıklamasının ardından “Neden beklenildi?” sorusu gündeme geldi. Bakan Soylu’nun açıklamasındaki ayrıntıya göre; Gara operasyonundan bir süre önce teslim olan PKK’lı, HDP’li Taşdemir’in adını vermişti. Dolayısıyla, teslim olan PKK’lının alınan ifadesi üzerinden soruşturma yürütülmemesi dikkat çekti.

EFSANE REKTÖRE SUÇLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’deki yayında, üniversiteye atanan Melih Bulu’ya yönelik protestoların “Eski Rektör” tarafından kurgulandığını iddia etti. Soylu şu ifadeleri kullandı:
“Üstün Ergüder bu işlerin göbeğindedir. Eski rektör. Hala bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim.”
“KAVALA’NIN EŞİ BOĞAZİÇİ’YE KONUŞLANMIŞ”
Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef alan Soylu “Osman Kavala denilen bu ülkede Soros adeta ofisi olan temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” dedi.
BOĞAZİÇİLİLERE 344 İMZALI DESTEK
Türkiye Yazarlar Sendikası çağrısıyla sendika üyesi olan ya da olmayan 344 yazar, şair, sanatçı ve gazeteci Boğaziçi Üniversitesi’nde süren protestolara desteklerini ilan ederek, “Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörünü seçim yoluyla belirlemesine izin verilmeli, siyasi katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü, bilim ve sanat üzerindeki baskı son bulmalıdır” dedi.

Pervin Buldan: Daha fazlasını açıklayacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’deki programda “PKK’lılarla fotoğrafları olan HDP’li milletvekilleri” açıklaması yaptı.
Soylu’nun sözlerinin ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım” ifadelerini kullandı.