İçişleri ile İstanbul Emniyeti arasında MOBESE gerilimi

İçişleri ile İstanbul Emniyeti arasında MOBESE gerilimi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İngiliz Büyükelçi ile yemek buluşmasının MOBESE görüntülerinin sızdırılmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İngiliz Büyükelçi ile yemek buluşmasının MOBESE görüntülerinin sızdırılmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında gerginliğe neden olduğu iddia edildi.

Halktv.com’dan Seyhan Avşar’ın ulaştığı emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İmamoğlu’na ait MOBESE görüntüleri Aktaş’ın bilgisi dışında alınarak servis edildi. Görüntülerin servis edilmesi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı da rahatsız etti. Yerlikaya, konuya ilişkin Zafer Aktaş ile görüştü. Ancak Aktaş kendisine herhangi bir bilgi verilmeden görüntülerin alındığını aktardı.

MOBESE görüntülerine her polis memurunun ulaşamayacağını vurgulayan emniyet kaynakları, “Söz konusu görüntülere sadece şifresi olan bazı polisler ulaşabiliyor. Görüntüleri kimin aldığının tespit edilmesi de oldukça kolay. Ancak servis edilen görüntüler Zafer Aktaş’ın bilgisi dışında alındı. Bilinmesi gereken şey bu görüntülere Ankara’dan da ulaşılabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı’nda da söz konusu kayıtlar mevcut” ifadelerini kullandı.