İçişleri’nden kayakçılara geciken müdahale

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, virüs ile mücadele kapsamında birçok işletmenin kapalı bir dönemde kayak merkezinde oluşan görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu sorumsuz partilerim virüsün 3. Kez zirve yapmasına yol açabileceğine ilişkin endişesini dile getirdi.
Kış aylarının gelmesi ile birlikte kapalı alanlarda toplanmaların da arttığını hatırlatan Kayıpmaz, bu ayların yaza geçiş açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Kayıpmaz, “İnsanlar elbette nefes almak hava almak için oralara gidebilirlerdi. Ama ne yazık ki hafta sonu ortaya çıkan görüntüler, hem kayak pistlerinde hem de otellerin kapalı alanlarında ciddi bir yoğunluğu gözler önüne serdi. Bu durum bir tehlike oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Şu an alınan tedbirler ile birlikte vaka ve hasta sayılarında düşüşün devam ettiğini hatırlatan Kayıpmaz, eğer tedbirlere uyum noktasında bir gevşeme olursa, salgında üçüncü bir zirve görülebileceğini vurguladı.

Bakanlıktan geciken uyarı

Yarıyıl tatiliyle birlikte kayak merkezlerindeki aşırı doluluk, otellerdeki maskesiz ve mesafesiz partilere yönelik tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı.
Genelgede, tesislerde konaklama yapacaklar için HES kodu zorunluluğu getirildiği, saat 22.00’den sonra otel salonlarında müzik yayınına izin verilmediği anımsatıldı. Ancak buna rağmen özellikle kayak otellerinde kurallara uyulmadığı, toplum sağlığının tehlikeye atıldığı kaydedildi. Genelgede alınan tedbirler ve konulan kurallar bir kez daha vurgulanarak, ilgili birimlerin bu konuda düzenli denetim yapması istendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top