İçki yasaklanacağına aşı gelsin

İçki  yasaklanacağına aşı gelsin
İçki yasağı belgesi, polis tarafından tekel bayilere tebliğ edilmeye başladı. Kuruyemişçiler Odası’ndan da tekel bayilerine eş zamanlı bir mesaj gitti. Mesajda, içkilerin şerit bir perdeyle kapatılması tavsiye edilirken “Bol...

İçki yasağı belgesi, polis tarafından tekel bayilere tebliğ edilmeye başladı. Kuruyemişçiler Odası’ndan da tekel bayilerine eş zamanlı bir mesaj gitti. Mesajda, içkilerin şerit bir perdeyle kapatılması tavsiye edilirken “Bol kazançlar” ifadesi kullanıldı. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ‘bol kazançlar’ ifadesine “Bizimle dalga geçiyorlar” diyerek tepki gösterdi.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine yer almayan ve hukukçular tarafından ‘açıkça Anayasa’ya aykırı bir uygulama” olarak nitelenen içki yasağı polis tarafından tebliğ edilmeye başladı.
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasal dayanağı bilinmeyen belgeyi paylaşarak, “Hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın, imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır” dedi.
İLK KEZ TANIK OLUYORUM
İdare hukukçusu Prof. Metin Günday belgeyle ilgili, “Yasal dayanağı var mı yok mu? Alınan önlem salgının önlenmesi için elverişli, gerekli ve ölçülü bir araç mıdır? Vazgeçtim. Bir genelge dahi yok ! “Basın açıklaması” ile bir idarî işlem tesis edilmiş. Bunca yıl İdare Hukuku ile uğraşıyorum. İlk kez tanık oluyorum…” mesajını paylaştı.
DANIŞTAY’A TAŞINDI
Ankara Barosu, 17 Mayıs’a kadar sürecek ‘Tam kapanma’ döneminde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer almamasına rağmen fiili olarak uygulanan alkollü içki satışı yasağına ilişkin uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.