İddia: Albayrak geri mi dönüyor

İddia: Albayrak geri mi dönüyor
AK Parti'nin 24 Mart'ta yapacağı 7. Olağan Kongre için geri sayım devam ederken, yöneticilerin yanı sıra kabinede de kısmi değişikliğe gidileceği kulislerde konuşuluyor.Kasım ayında Instagram üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan...

AK Parti'nin 24 Mart'ta yapacağı 7. Olağan Kongre için geri sayım devam ederken, yöneticilerin yanı sıra kabinede de kısmi değişikliğe gidileceği kulislerde konuşuluyor.

Kasım ayında Instagram üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını duyuran Berat Albayrak'ın parti yönetiminde veya kabinede yer alıp almayacağı merak konusu. Erdoğan, son dönemde muhalefetin hedef aldığı Albayrak'a sahip çıkmış ve muhalefete "Damat kadar taş düşsün başınıza" sözleriyle tepki göstermişti.

Erdoğan'ın özellikle Enerji Bakanlığı döneminden övgüyle söz etmesi nedeniyle Albayrak'ın yeniden kabineye dönebileceği yorumlarına neden olmuştu. Parti içinde bir grup "Bitti o iş" diyerek bu olasılığa şans tanımazken parti yönetimine, cumhurbaşkanı yardımcılığı veya Enerji Bakanlığı'na getirilebileceği iddiasını seslendirenler de var. Şimdi merak edilen, istifasında etkisi olduğu iddia edilen Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınmasıyla Albayrak'a dönüş vizesi çıkıp çıkmayacağı.

Kulislerde konuşulanlara göre, yeni kabineye girebilecek isimler arasında halen parti sözcüsü olan Ömer Çelik'in de adı geçiyor. Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Meclis grup başkanlığı için konuşuluyor.