İddialara değil Peker’e soruşturma

İddialara değil Peker’e soruşturma
Anadolu Ajansı, yayınladığı videolarla gündem yaratan suç örgütü lideri Sedat Peker’in koruma kararıyla ilgili yeni bir haber servis etti. Haberde, koruma kararı belgelerinde “FETÖ izinin tespit edildiği” ifadeleri yer aldı....

Anadolu Ajansı, yayınladığı videolarla gündem yaratan suç örgütü lideri Sedat Peker’in koruma kararıyla ilgili yeni bir haber servis etti. Haberde, koruma kararı belgelerinde “FETÖ izinin tespit edildiği” ifadeleri yer aldı. Ancak koruma belgelerinde, bugün AK Parti Milletvekili olan dönemin İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ile bugün Ankara Valisi olan dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de imzaları yer alıyor.
Anadolu Ajansı (AA), okurlarına “suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e ‘DHKP-C tehdidi’ gerekçesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” şeklinde bir haber servis etti.
Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına dayandırılan haberde, “FETÖ’den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle Peker’e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015’te İstanbul Emniyet Müdürlüğünün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmalarına yönelik soruşturma başlatıldığı” belirtildi.
Haberde adı “FETÖ borsası” iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir’in rolüne dikkat çekildi.
Ajansın, “FETÖ izi var” diyerek yayımladığı belgede imzası bulunan Altınok’un ismi “güncellemenin” ardından çıkarıldı. Belge ilgili imzanın olduğu yer kesilerek paylaşıldı. Haber belgelerinin yer aldığı link de kaldırıldı.

Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği Dubai’de olduğu bilenen organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında yakalama emri çıkardı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2021/100993 soruşturma numaralı dosyası üzerinden yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; şüpheli Reis Sedat Peker’in yurt dışında firari olması sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda, Ankara 2’nci Sulh Ceza Hakimliğinin 26/05/2021 tarih ve 2021/6114 değişik iş sayılı kararıyla yakalanmasına karar verilerek hakkında yakalama emri düzenlenmiştir.”

Soylu’dan Peker’in iddialarına cevap: Hiçbir şey gizli kalmaz, kalmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız. Bu ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik” açıklamasını yaptı.
Soylu, Meclis’te ‘Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda konuştu. Sedat Peker’in iddialarına değinen Soyu, şu ifadeleri kullandı:
“ALLAH BELASINI VERSİN”
“Biz intikam alınacak adamlarız, ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Bu ülkeyi başka noktaya getirmeye çalışıyorlardı. Bu ülkeyi terörün vesayeti altında devam ettirmeyi düşünüyorlardı. İzin vermedik. Bunlar uluslararası projeleri. Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin.”
“FAİLİ MEÇHUL CİNAYET YOK”
Bakan Soylu, 2020 yılında Türkiye’de faili meçhul kadın cinayeti olmadığını aktararak, “Cinayet işlendikten sonra kaçmıyor. Buradaki davranış şeklini tüm yönleriyle çözmek gerekiyor. Bu işin lideri, Aile Bakanlığı. Bu sadece kollukla çözülecek bir şey değil. Bir kadın gidecek, karakolun önünde bekleyen polise ‘zor durumdayım’ diyecek ve polis de ‘git, şikayetçi ol’ diyecek. O zaman görevden alınma ile karşı karşıya kalır, o kadına yardımcı olacak. 112, 156 arandığında savsaklama varsa hesabını sorarım” dedi.
JANDARMAYA ASKER ALIMI
Jandarma Genel Komutanlığına asker alımına ilişkin olarak da Bakan Soylu, “Sahil Güvenlik Komutanlığında yükümlü asker kalmadı. Jandarmada bu rakam yüzde 80 seviyelerinde. İnşallah birkaç yıla kadar jandarmada da profesyonelliğe geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, kasten öldürme olaylarına değinerek, “Kasten öldürme olaylarında 2006 yılında 3 bin 20 kişi öldürüldü. 2020 yılında bu rakam 2 bin 75, yani yüzde 31,5 oranında azalma var. 2006 yılında bunlardan 468’i kadın, 2020 yılında ise 385. Bu rakamda da yüzde 17,7 azalma var. 2014 ile 2020 arasında kadın ölümü azalan bir eğilimle gidiyor” dedi.