İDDİASININ ARKASINDA

İDDİASININ ARKASINDA
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türk devleti kısa zaman sonra Abdullah Öcalan’ı çıkartacak ‘Silahları bırakın, biz yanlış yaptık’ dedirtecek. Televizyonlara falan çıkartacak” sözlerine açıklık getirdi....

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türk devleti kısa zaman sonra Abdullah Öcalan’ı çıkartacak ‘Silahları bırakın, biz yanlış yaptık’ dedirtecek. Televizyonlara falan çıkartacak” sözlerine açıklık getirdi. Perinçek, bu söylemin bir duyum değil, tespit olduğunu söyledi.
Doğu Perinçek’in açıklamaları üzerine, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Saçma sapan bir iddia. Öyle bir şey yok” demiş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ise “Rol kapmanın derdinde olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yapmıştı. Perinçek, Öcalan ile ilgili açıklamalarının kaynağını şu sözlerle açıkladı: “Benim bu konuda aldığım bir bilgi yok, bir şey öğrenmiş değilim. Ama ben devlet aklıyla baktığımda, Türk devletinin geleneklerini de biliyorum böyle bir şeyi değerlendirmemesi mümkün değil. Göreceksiniz önümüzdeki süreçte o çıkartılacaktır ve kamuoyuna silahları bırakın vs. gibi hitaplarda bulunacaktır PKK militanlarına.”