İGA’DAN AÇIKLAMA: İSTANBUL HAVALİMANI DEPREME DAYANIKLI

İGA’DAN AÇIKLAMA: İSTANBUL HAVALİMANI DEPREME DAYANIKLI
İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat, İstanbul Havalimanı’nın inşa edildiği zeminin güçlendirildiğini ve tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiğini...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat, İstanbul Havalimanı’nın inşa edildiği zeminin güçlendirildiğini ve tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiğini söyledi. Polat, havalimanı yapılmadan önceki jeolojik yapının değiştirildiğini ve olası deprem yükleri dahil havalimanı operasyonlarına uygun hale getirildiğini de duyurdu.
İGA’dan yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı’nın tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiği ve olası İstanbul depremine de hazır olduğu bildirildi. İstanbul Havalimanı için farklı mecralarda kimi değerlendirmeler yapıldığı belirtilirken, olası deprem senaryolarının İstanbul Havalimanı’nda planlanan tüm tesis ve yapılara muhtemel etkilerinin, 2015 yılındaki tasarım aşamalarında dikkate alındığı vurgulandı.