İğneyi kendimize batıralım

İğneyi kendimize batıralım
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24 için “İğneyi kendimize” başlıklı bir yazı kaleme aldı.Selahattin Demirtaş, yazısında, yaklaşan seçimlere değindi ve HDP’ye bazı...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24 için “İğneyi kendimize” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Selahattin Demirtaş, yazısında, yaklaşan seçimlere değindi ve HDP’ye bazı çağrılarda bulundu.

Demirtaş, “Ortak dil, medyanın ortak kullanımı, ortak sloganlar, ortak eylem ve etkinlikler, ortak çözüm projeleri ve en nihayetinde ortak adayla sahaya çıkılırsa emin olun, seçim en az 80’e 20 kazanılır” dedi.

Demirtaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız. Mağdur kimliğimizin bizi ezilmişlik veya öfke psikolojisine sokmasına izin vermeden, özgüvenle tüm Türkiye’yi kucaklamak zorundayız. HDP’nin geçtiğimiz pazar günü büyük katılım ve coşkuyla düzenlenen 5. Olağan Kongresi bu değişim için önemli bir olanak ve zemin sunmuştur. Siyasetin ve şiddetin bir arada olamayacağını bizim de bildiğimizi, bütün sorunlarımıza Türkiye’nin bütünlüğü içinde çözüm aradığımızı ve onurlu bir barış için ciddiyetle çalıştığımızı tüm Türkiye’ye en uygun dille, söylemle anlatmamız gerekir. Bu sayede ekonomi, dış politika, eğitim, sağlık, tarım, adalet gibi temel başlıklarda Türkiye’yi düze çıkaracak politikalarımızı daha rahat anlatabiliriz.”

Sancar muhalefeti uyarmıştı
Hafta sonu yapılan HDP kongresinde Eş Genel Başkan Mithat Sancar muhalefete seslenmiş, ortak aday için şeffaf müzakere talep etmişti. Sancar, “Kamuoyu önünde açık şeffaf görüşmeler yapılması halinde tutum belgemizde de belirttiğimiz gibi müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız. Bu olmazsa, hakkımız olan adayımızla seçimlere girme seçeneği de güçlü bir seçenek olarak durmaktadır” sözleriyle partisinin pozisyonunu ilan etmişti.