iHALE 28 ŞUBAT’A KALDI

iHALE 28 ŞUBAT’A KALDI
Cumhur ittifakına desteğiyle bilinen Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, 24. yılında 28 Şubat sürecinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.Çiller, “28 Şubat’ın ardından batan bankalar, Türkiye’yi büyük...

Cumhur ittifakına desteğiyle bilinen Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, 24. yılında 28 Şubat sürecinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çiller, “28 Şubat’ın ardından batan bankalar, Türkiye’yi büyük krize soktu. Bu krizin maliyeti 291 milyar dolar. Bu 291 milyar dolar ile gençlerimizin işsizlik sorununu çok büyük ölçüde çözebilirdik” dedi. O dönem Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Çiller, 1995’in sonlarına doğru ekonomik sıkıntıların, terörün tırmandığını hatırlatıp, “kartel” olarak nitelendirdiği medya ile Gümrük Birliği’nden rahatsız olan iş dünyasının kendisine karşı bir “klik” oluşturduğunu öne sürdü. Çiller, “Nihayet millet ne yaptı? Bizleri tasfiye etti ve AK Parti iktidarına şans verdi ve onlar da darbeleri bitirdiler. Vesayet dönemini bitirdiler. Şimdi bize düşen yine demokrasinin yüksek platformunda birleşmek burada, herkese yer var.” dedi.

28 Şubat’tan çıkarılacak dersler vardır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 28 Şubat’ın yıldönümünde, “Bu anlamda; her dönem demokrasimize ve ülkemize darbe vurmak ve milletimizin sesini kısmak isteyenler için 28 Şubat’tan çıkarılacak dersler vardır” dedi. Karamollaoğlu, 28 Şubat’ın ‘tüm yönleriyle aydınlatılmasını’ istedi.