‘İhale’ Merkez Bankasına kaldı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 31, 2020 / 05:50

TCMB’nin Uluslararası Finans Merkezi’ndeki yeni binasının yapım projesinden TOKİ çekilince, ihale Merkez Bankası’na kaldı.
Hükümetin 2007 yılında genel merkezi Ankara’da bulunan finans kuruluşlarının İstanbul’a taşınacağını açıklamasınına ardından Merkez Bankası, TOKİ’nin imar planlarıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde 15 bin 960 metrekarelik arsa satın aldı. Emsal dışı alanlarla birlikte 16 dönümlük arsaya toplam 258 bin metrekarelik inşaat yapılmasının önü açılarak benzersiz bir inşaat hakkı tanınırken, TOKİ’nin düzenleyeceği ihaleyi kazanan firma alanların satışından elde edilen gelirden pay alacak, Merkez Bankası ise para ödemeyecekti. TOKİ, MB’nin yeni binası için üç defa ihale düzenlerken, üçüncüsünde ihaleyi alan İntaş firması, daha sonra projeden çekildi.
Sözcü’de yer alan habere göre, MB’nin yeni binası için yakında yeniden ihale yapılacak. Ancak ihaleyi bu kez MB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürlüğü gerçekleştirecek. İhale daha önce “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” ile ihale yapılırken, bu defa “anahtar teslim” ile ihaleye çıkılacak.Yani MB ihaleyi kazanan firmaya imalatları karşılığında hak ediş ödemesi gerçekleştirerek binanın yapımını finanse edecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top