İki Alman bakan deprem bölgesinde

İki Alman bakan deprem bölgesinde
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser, acil yardımlar ve yeniden imar desteğinin koordinasyonunun en iyi şekilde sağlanabilmesi amacıyla deprem bölgelerini ziyaret ediyor. Bakanlar, Türkiye’ye...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser, acil yardımlar ve yeniden imar desteğinin koordinasyonunun en iyi şekilde sağlanabilmesi amacıyla deprem bölgelerini ziyaret ediyor. Bakanlar, Türkiye’ye uçuşları öncesi havaalanında yaptıkları açıklamada, depremzedelere uzun soluklu destek taahhüdünü yineledi.

DW Türkçe’nin haberine göre Dışişleri Bakanı Baerbock, tüm Almanya’nın deprem bölgelerinde yaşanan acıya ortak olduğunu belirterek “duygudaşlıklarının kelimelerle tükenmeyeceğini ve deprem felaketi manşetlerden düştükten sonra da azalmayacağını” vurguladı.

Baerbock, “Alman hükümetinin depremden hemen sonra kurtarma ekipleri, yardım malzemeleri sevkiyatı, vize kolaylıkları ve mobil vize başvuru merkezleri yoluyla çok hızlı ve pratik şekilde sağladığı desteğin ardından şimdi bölgeye giderek durumu birlikte görmek, depremden etkilenenleri dinleyerek bundan sonra en iyi şekilde yardıma nasıl devam edebileceğimize, insanlara yeniden bir perspektif sunmak için nasıl katkı sağlayabileceğimize bakmak istiyoruz’’ dedi.

İçişleri Bakanı Faeser de “Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremin yarattığı büyük yıkım ve sonsuz acı hepimizin yüreğini sızlatıyor” ifadesini kullandı. Faeser, depremde hayatta kalan ve her şeyini yitiren insanların acilen kış koşullarına dayanıklı barınaklara ihtiyaç duyduğunu, şu an deprem bölgesinde yapılabilecek en acil yardımın bu olduğunu söyledi.

13 TONLUK YARDIM MALZEMESİ DAHA GELDİ
Alman Hava Kuvvetlerine bağlı bir nakliye uçağının dün de Türkiye’ye 13 tonluk yardım malzemesi taşıdığını belirten İçişleri Bakanı, uçaktaki malzemeler arasında 100 çadır, 400 portatif yatak ve bini aşkın uyku tulumunun da bulunduğunu kaydetti. Alman Hava Kuvvetleri ve Teknik Yardım Kurumu (THW) iş birliğinde deprem bölgeleri için şimdiye kadar 340 tonu aşkın yardım malzemesi Türkiye’ye nakledildi.