İki aydır istifa edemeyen THK Başkanı artık imza atmıyor

İki aydır istifa edemeyen THK Başkanı artık imza atmıyor
Orman yangınları sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya geldikten sonra 1 Eylül’de mahkemeye istifa dilekçesi veren, talebi kabul görmeyince 6 Ekim’de dilekçesini yineleyen THK Kayyum Heyeti Başkanı...

Orman yangınları sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya geldikten sonra 1 Eylül’de mahkemeye istifa dilekçesi veren, talebi kabul görmeyince 6 Ekim’de dilekçesini yineleyen THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, ikinci istifa dilekçesi de kabul edilmeyince görevi fiilen bıraktı. Aşçı’nın günlerdir hiçbir belgenin altına imza atmadığı, yerine Abdullah Kaya’nın vekalet ettiği öğrenildi. T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK ile ilgili sözlerini sormak için ulaştığı Aşçı, “Kurum adına bir ifade kullanamam çünkü istifa ettim” değerlendirmesinde bulundu.

PAKDEMİRLİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ
Aşçı, orman yangınlarına müdahalede THK’nın yangın uçaklarının kullanılmaması nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya gelmiş, yangın sırasında katıldığı bir televizyon programında da “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadesiyle eleştiri konusu olmuştu.