İki başkan Mart 2024’e kadar görevde kalacak

İki başkan Mart 2024’e kadar görevde kalacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, belediyelerde istikrarın bozulmasını istemediklerini, belediye başkanlarının Mart 2024’e kadar görevlerine devam edeceklerini belirtti. Kuşoğlu, “İmamoğlu ve Yavaş iki görevi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, belediyelerde istikrarın bozulmasını istemediklerini, belediye başkanlarının Mart 2024’e kadar görevlerine devam edeceklerini belirtti. Kuşoğlu, “İmamoğlu ve Yavaş iki görevi aynı anda yapmayacaklar. Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz,” dedi.

TV100’de Talat Atilla ile Tamer Korkmaz’ın sunduğu Memleket programına konuk olan Kuşoğlu, Millet İttifakı’nın protokolünde bulunan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Seçimleri kazandıktan sonra hemen 2 belediye başkanını cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı zaman her iki belediyeyi AK Parti’ye kaptırmış olacağız. Onunla ilgili (2024’teki yerel seçim) marttaki süreye göre bir değerlendirme yapılacak. İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı’ndaki liderler de buna karşıdır.”