İki efsane aynı albümde buluştu

İki efsane aynı albümde buluştu
Müzik dünyasının efsane isimleri Beatles ve Rolling Stones şimdi aynı albümde beraber yer alacaklar. Bu gelişme özellikle McCartney takipçilerini de şaşırttı. Çünkü sadece birkaç ay önce ünlü müzisyen Rolling Stones’u...

Müzik dünyasının efsane isimleri Beatles ve Rolling Stones şimdi aynı albümde beraber yer alacaklar. Bu gelişme özellikle McCartney takipçilerini de şaşırttı. Çünkü sadece birkaç ay önce ünlü müzisyen Rolling Stones’u bir cover grubu olarak tanımlamıştı.

McCartney’inin bu açıklamaları iki grup arasındaki rekabeti körüklerken sürpriz bir hamle daha geldi. McCartney, Sir Mick Jagger ve arkadaşlarına saygısızlık etmediğini ve İngiltere’nin tüm zamanların en büyük iki grubunu birleştirecek bir çalışma içinde olduklarını söylüyor.

Variety’nin haberine göre McCartney ve Sir Ringo Starr, yeni bir Rolling Stones albümünde yer alabilir. Hatta McCartney’nin işbirliği için bas bölümlerini kaydettiği söyleniyor. Henüz duyurulmayan albümün, Sir Elton John ve Dua Lipa da dahil olmak üzere pop dünyasının en büyük sanatçılarından bazılarıyla çalışan yapımcı Andrew Watt tarafından yönetileceği de çıkan haberler arasında.

McCartney, aralık ayında 2021 Grammy ödüllerinde yılın yapımcısı seçilen Watt ile çalıştığını zaten doğrulamıştı. Hatta web sitesinde yayınlanan bir soru-cevap bölümünde, eski Beatles üyesine 2023’te neyi dört gözle beklediği sorulduğunda, şunları söyledi: “Birkaç kişiyle kayıt yapıyorum, bu yüzden daha fazlasını yapmak için sabırsızlanıyorum. Andrew Watt ile çalışmaya başladım ve o çok ilginç, biraz eğlendik. Bunun ötesinde, şu anda planladığım büyük bir şey yok!”

Beatles ve Rolling Stones ilk kez 1963’te, Richmond’daki Crawdaddy Club’da rakiplerini izlemeye gittiğinde bir araya gelmişti. Rolling Stones’un ilk menajeri Andrew Loog Oldham, anılarında, “Cennette yapılan bir maçtı, gençlerin çarpışmasıydı” diye yazmıştı.