İki farklı Trabzon

Lige iyi başlangıç yapamayan Trabzonspor ile Malatyaspor Akyazı Şenol Güneş spor kompleksinde karşı karşıya geldi. Bir yanda iki maçta bir puan toplayan ve hakem kararlarına isyan eden ev sahibi takım Trabzonspor, diğer yanda ise aynı kaderi paylaşan bir puanlı Malatyaspor.
Teknik direktör Newton kadro içerisindeki arayışlarını 3.haftada da sürdürdü. Kart cezası biten Flavıo, yeni transferler Afobe ve Baker üçlüsünün kendisi için vazgeçilmez olduğunu gösterdi. İlginç bir kadro oluştu. Trabzonlular ve yabancılar. Daha doğrusu Yerlinin yerlisi gençler ve yabancılar. Geçtiğimiz hafta kurtarıcı olarak oyuna alınan Guilherme tribüne çıkarken Campi kulübeye çekildi. Plaza ise 86.dakika oyuna girerek siftah yaptı.


İki takım oyuna kontrollü futbolu tercih ederek başladı. Trabzonspor ilk yarım saat içerisinde topla daha fazla oynarken, rakip kaleye kanatları kullanarak gitti. Sağ kanatta Serkan Asan buluştuğu topları olgun atağa dönüştüremedi. Sol kanatta ise Xavier daha doğru işler yaptı. 24.dakikada korner atışında ön direkte topu arka direğe aşırtan Hüseyin Türkmen golün hazırlayıcısı oldu. Afobe kafa ile filelere gönderdi. 1-0. Bordo Mavili takım golü bulunca daha rahat oynayarak, kontrolü ele aldı. Ardından Baker-Afobe imalatı bir gol izledik. 33.dakikada Baker, Afobe’ye “al da at” dedi. 2-0.
Skor rahatlığı yakalayan Bordo Mavili takım ilk yarının uzatma dakikalarında Nwakaeme ile soyunma odasına üç faklı skorla gitti
Konuk takım ikinci yarıya Murat Akça’nın yerine Zeki’yi, Fernando’nun yerine Cueva, Lukoki’nin yerine Ahmet İldiz’i alarak başladı. Nwakaeme az dikkatli olsa, bencil davranmasa Trabzonspor ikinci yarıya golle başlardı. Kaleci Herrera’yı geçip boş kaleye gönderemedi. Bu oyuncunun isteksizliğine kulübe 78 dakika tahammül edebildi. Teknik direktör Newton bu oyuncunun yerine Ahmet Cambaz’ı aldı. 3 farklı rahatlık Trabzonspor’a rehavet verdi. 76.dakikada Hüseyin Türkmen’in ceza alanı içinde Adem’e yaptığı hareket penaltı ile cezalandırıldı. Adem Büyük penaltıyı gole çevirdi. 3-1. Bu dakikadan sonra bir panik havası yaşandı. Ne yaptığını bilmeyen, panik içinde bir Trabzonspor izledik.
Trabzonspor kalan dakikalarda ilk yarıda bulduğu golleri korumak için mücadele etti.


İki farklı Trabzonspor izledik. İlk yarı golü düşünen, ikinci yarı skoru korumaya çalışan bir Trabzonspor. Bordo mavililer böylece 3.haftada ilk galibiyetini üç golle aldı. Bu arada da unutmadan ekleyelim; Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun maç öncesi hakemlere yönelik açıklamaları yine maçın önüne geçecek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi