İki kaza: 21 can kaybı

İki kaza: 21 can kaybı
Balıkesir çevre yolunda meydana gelen kazada takla atarak yoldan çıkan otobüste bulunan 15 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Otobüsün sahibi olan şirket Efe Tur’dan yapılan açıklamada, “Kazanın oluşumu incelenmekle...

Balıkesir çevre yolunda meydana gelen kazada takla atarak yoldan çıkan otobüste bulunan 15 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Otobüsün sahibi olan şirket Efe Tur’dan yapılan açıklamada, “Kazanın oluşumu incelenmekle beraber sürecin en şeffaf haliyle kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmek isteriz” denildi. Saat 04.40 sıralarında Balıkesir OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 11 kişi kaza yerinde, 4 kişi de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de kazada yaralandı.
Zonguldak’tan yola çıkan ve İzmir’in Dikili ilçesine giden otobüs eğimli yolda virajı alamayarak takla attı. Aracın sürücüsünün uyuyarak aracın hakimiyetini kaybettiği yönünde iddialar güçlenirken, yetkililer kazanın kesin oluş nedeniyle ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını ifade etti.
Kazada şoför Kerem Başol ile ikinci sürücü Cengiz Umut hayatını kaybetti. Otobüste toplam 32 kişinin olduğu öğrenildi.
Kaza yerinde yapılan ilk incelemede yolcu otobüsünün 95 kilometre hızla viraja girdiği, yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi. Jandarmanın olay yeri incelemesinin ardından yolcu otobüsü vinç ile kaldırılacak. Yolcuların etrafa saçılan eşyaları da ekipler tarafından toplanıyor.

İzmir'de türbe dönüşü kaza: 6 ölü, 11 yaralı

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi yakınlarında kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan midibüsteki 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Kaza, dün akşam saatlerinde Kemalpaşa'nın Sarıçalı Mahallesi'nde meydana geldi. Kemalpaşa'dan Kınık yönüne giden, İlhan Suat'ın (54) kullandığı midibüs, kontrolden çıkıp yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Taklalar atan midibüs, ağaca asılı kaldı. Midibüste bulunan kafilenin Kemalpaşa'daki Hamza baba türbesini ziyarete edip oturdukları İzmir'in Kınık İlçesi'ne döndüğü öğrenildi.