İki polis açıkta

İki polis açıkta
İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle bir kadını gözaltına alırken şiddet uygulayan iki polis görevden uzaklaştırıldı.İki polisin Kadıköy’de bir kadını gözaltına alırken uyguladığı şiddet, sosyal...

İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle bir kadını gözaltına alırken şiddet uygulayan iki polis görevden uzaklaştırıldı.
İki polisin Kadıköy’de bir kadını gözaltına alırken uyguladığı şiddet, sosyal medyada paylaşılan bir videoyla gündeme geldi. Çağdaş Hukukçular Derneği, kadına, maskesiyle burnunu kapatmadığı gerekçesiyle ceza kesilmek istendiğini bildirdi. Dernek, gözaltına alınan kadınların ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığını kaydetti.
Sosyal medyada tepki yağan görüntüler üzerine İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak kadına şiddet uygulayan 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında, Osmanağa Mahallesi’ndeki Söğütlüçeşme Caddesi’nde denetim yapan polislerin, R. B.’yi maskesini usule uygun takmadığı gerekçesiyle uyardığı vurgulandı.
R. B.’nin, polis memurlarının uyarısına hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık verdiği belirtilen açıklamada “yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür” denildi.
Valilik, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, polislerin görevden uzaklaştırıldığını, adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü aktardı.