“İKİDE BİR AYAR VERDİĞİN ERDOĞAN DEĞİLİM”

“İKİDE BİR AYAR VERDİĞİN ERDOĞAN DEĞİLİM”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son sözüm de serok Ahmet’e. Bak serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul’u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son sözüm de serok Ahmet’e. Bak serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul’u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye’de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye’yi geçemez, bunu da unutma” demişti.

Gelecek Partisi Denizli İl Kongresi’nde konuşan Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli, sert söylemi siyaset zannediyor, herkese ayar vermeye kalkıyor, herkese çizgi çekmeye kalkıyor” dedi ve şöyle devam etti: 
“Bakın Sayın Bahçeli diyor ki bir mülakatta Amed sözcüğü geçtiğini için bana ‘Diyarbakır diyeceksin’ diyor. Diyeceksin diyor, o yukarılarda bir yerde, yüce bir yerde, bize de sınır çiziyor. Sayın Bahçeli, ben öyle ikide bir ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim, bana kimse ayar veremez. Şunu diyeceksin, bunu diyeceksin yok öyle şey.”
“Diyarbakır diyene de Diyar-ı Bekir diyene de Amed diyene de saygı duyarız” diyen Davutoğlu, “Dikkat edin serok (başkan) kelimesini tekrar tekrar kullanıyor. Bana ‘Serok Ahmet’ diyerek beni itham ettiğini zannediyor. Kürtçeyi aşağılıyor, tahkir ediyor, olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

Bahçeli’nin İstanbul ile ilgili sözlerine ise Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, İstanbul konusunda bize bir ders vermeye kalktı. İstanbul konusunda yazdığım sayısız makale var. İstanbul’un nasıl Türk ve İslam şehri olduğunu anlattığım makaleler. Okuyacağını ve anlayacağını bilsem Sayın Bahçeli’ye de göndereceğim de maalesef hem az okuyor hem de hiç anlamıyor” dedi.