İkili eğitim var, kapanan okul yok

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 19, 2021 / 13:39

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 200’e yakın okulda ikili eğitime geçildiğini belirtirken Covid-19 nedeniyle tüm sınıfları kapatılan hiçbir okul olmadığını söyledi.
Özer, dün NTV’de katıldığı programda özetle şu mesajları verdi:

ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ KURDUK
“Okullarımızda elektronik takip sistemi kurduk. Bu ilk defa yapılan bir şeydir. Artık okul bazlı kararlar alıyoruz. Her okulda aşı, test durumları anlık takip ediliyor. Salgın süreciyle ilgili çağrı merkezi kurduk. Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür.

KAPATILAN SINIF SAYISI ARTABİLİR
Belirti göstermeyen ama PCR ile pozitif çıkan öğretmenler var. Hiçbir semptom göstermeyen aşı olmamış pozitif vakalar ortaya çıktı. Vaka bazlı sınıf bazlı yaklaşımımız dönemin sonuna kadar okulların yüz yüze açık kalması ile ilgili ciddi bir avantaj sağlayacak. Kapatılan sınıf sayıları artacak.”

611 SINIF KARANTİNADA

Öğrenci Veli Derneği’nin hazırladığı rapora göre, yüz yüze eğitimin başlamasından sonra geçen iki haftada İstanbul’da 101, İzmir’de 73, ve Ankara’da 30 olmak üzere en az 611 sınıf karantinaya alındı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top