İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yarın başlıyor

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yarın başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart tarihlerinde “Yeniliğe Davet” sloganıyla düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde aralarında dünyaca ünlü bilim insanı, tarihçi, siyasetçi, sosyolog ve aktivistin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart tarihlerinde “Yeniliğe Davet” sloganıyla düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde aralarında dünyaca ünlü bilim insanı, tarihçi, siyasetçi, sosyolog ve aktivistin bulunduğu 70’e yakın isim sunum yapacak.

Kongrenin açılış günü olan 15 Mart’ta sanatçı ve aktivist Sir Bob Geldof, “Fark Yaratmak” başlıklı konuşmasıyla dinleyicilerle bir araya gelecek. 16 Mart’ta tarihçi ve yazar Prof. Dr. Timothy Garton Ash çevrim içi bağlantıyla “Şimdinin Tarihi İçerisinde Türkiye” başlıklı bir konuşma yapacak. Aynı günün kapanış konuşmasını ise “50 Yıl Sonra Türkiye” başlığıyla teorik fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku gerçekleştirecek. 17 Mart’ta akademisyen Prof. Dr. Thomas Faist “İklim Tahribatı ve Göç: Ulusötesi Sosyo-Ekolojik Sorun” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Günün kapanış konuşmasını ise “Küresel Siyaset, Demokrasi ve Türkiye” başlığıyla çevrim içi olarak kongreye katılacak siyaset bilimci Prof. Dr. Francis Fukuyama yapacak.

DEPREM VE TÜRKİYE
18 Mart’ta Japonya’daki Tōhoku depreminin ardından afetlere tümüyle dayanıklı bir şekilde tasarlanan Sukagawa Toplum Merkezi’nin mimarı Hiroyuki Unemori “Deprem ve Türkiye: Afetlerden Kurtulmak Mümkün mü?” başlıklı konuşmasını yapacak. Hintli araştırmacı yazar ve ekoloji aktivisti Prof. Dr. Vandana Shiva “Doğa Ana ve İnsanlığın Geleceği” konulu konuşma ile dinleyicilerin karşısına çıkacak. Hemen ardından baş araştırmacı Prof. Dr. Andrew McAfee “Demateryalizasyonun Gücü” başlıklı konuşmasında “Daha az doğal kaynak tüketirken ekonomiyi nasıl büyütebiliriz ve dijitalleşmeyi kullanabilir miyiz?” sorularının cevabını arayacak.

DAHA İYİ BİR DÜNYAYA
20 Mart’ta Almanya Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı siyasetçi Joschka Fischer’in konuşma konusu “AB, Demokratikleşme ve Türkiye” olacak. Kongrenin son günü olan 21 Mart’ta ise iktisatçı Prof. Dr. Ian Goldin “Kurtuluş: Küresel Krizden Daha İyi Bir Dünyaya” başlıklı konuşmasını yapacak.

MİLLET İTTİFAKI DA KATILACAK
18 Mart’ta Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ekonomiden sorumlu yöneticilerinin katılacağı panelde Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni ele alınacak. 19 Mart’ta ise Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları İzmir’de yurttaşlarla buluşacak.