İkisi de seçim istedi

İkisi de seçim istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaretinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.İki lider, eski HDP Eş Genel Başkanı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaretinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İki lider, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’ya dair sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı YİK’ten istifa etmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
Hükümetin, Türkiye’nin sorunlarını çözemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “İktidar kanadında çözüm üretmek isteyenler var mı? Çözüm üretmek isteyenler var. Yine de bir şeyler söylemek isteyenler var. Ama küçük ortak, büyük ortağı esir almış durumda. Ne Bülent Arınç ne de bir başkası düşüncelerini özgürce ifade edemiyor. Çünkü ifade ettiği zaman küçük ortağı tarafından tehdit ediliyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “AK Parti gibi bir partinin, Türkiye’yi tek başına 18 yıldır yöneten bir partinin, küçük bir partinin tutsağı haline gelmesi Türkiye’nin yönetilmediğini gösteriyor, yönetilemediğini gösteriyor” ifadesini kullandı.
KÜÇÜK ORTAKTAN GELEN TEPKİYİ GÖZE ALAMADI
İYİ Parti lideri Akşener ise MHP lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in açıklamalarının ardından Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmek zorunda kaldığını savundu. Akşener, “Genellikle Sayın Erdoğan’ın tavrı, balon uçurmak. Sayın Arınç gibi kişiler üzerinden bazı sözleri söyletir. Burada ilginç olanı üç gün beklemesi. Üç gün sonra gelen tepkileri ve küçük ortaklardan gelen tavrı ve kendi seçmenine dönüştürdüğü için Sayın Erdoğan sonuçta göze alamadı, verilen tepkileri gördü ve Sayın Arınç’ı tahkir eden bir konuşma yapmak zorunda kaldı” yorumunu yaptı.
Kılıçdaroğlu da Akşener de muhalefet olarak seçime gidilmesini istedikleri mesajını verdi.