‘İktidar içi mücadele belden aşağı kavgaya dönüştü’

‘İktidar içi mücadele belden aşağı kavgaya dönüştü’
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, TBMM Başkanı Mustafa Şenop’un partili trollerle yaşadığı tartışmayı, “İktidar içi mücadele belden aşağı kavgaya dönüştü” diye değerlendirdi. KRT’de yayınlanan...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, TBMM Başkanı Mustafa Şenop’un partili trollerle yaşadığı tartışmayı, “İktidar içi mücadele belden aşağı kavgaya dönüştü” diye değerlendirdi. KRT’de yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında konuşan Temurci, “AK Parti kendi içinde gruplara ayrıldı, birbirleriyle mertçe değil trolleri kullanarak mücadele ediyorlar” dedi. Temurci, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bizler genel başkanımızın trol çetesinin uydurma yayınları üzerine nasıl görevden uzaklaştırıldığını biliyoruz. Orada kalmadı bu iş. Şu anda Şentop Bey bu tarz bir olayla karşılaştı. Meclis Başkanı sosyal medya üzerinden bir kapışma yaşıyor bir trolle ve ona tepki gösteriyor. Büyük bir itiraf var, Şentop Bey bunun iç operasyon olduğundan söz ediyor. Bunun merkezi AK Parti Genel Merkezi ise ifade etmek isterim ki Türkiye susturulan bir Sedat Peker vakasını unutmuş değil. Bu mesele Abdulhamit Gül’ün görevden uzaklaştırılması da dahil olmak üzere değerlendirilmesi gereken, masaya yatırılması gereken bir meseledir. 2016’da Sayın Davutoğlu’nun görevden alınmasından sonra Ankara’da 1990’ların Türkiye’sinden, derin devletçi anlayışın ülkede iktidara musallat olmasından sonra yaşadığımız süreçte bu trol ve troliçeler, bu Pelikan ve türevleri çok ciddi anlamda güç kazandılar.”

Temurci, Şentop ve diğer siyasetçilerin 2016’da sustuğunu hatırlatarak, “AK Partide bugün kendilerinin ayaklarına basılınca trol falan demeyip onları muhatap alabiliyorlar. Bu bir son değil, iktidar içi mücadelenin belden aşağı kavgaya dönüştüğünü üzülerek ifade edeyim” dedi.