İktidar için kürtlerin desteği şart

İktidar için kürtlerin desteği şart
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt sorununu inkar eden ve şiddetle çözmeye çalışanların kaçınılmaz olarak çöküş yaşadığını söyledi.Partisinin Mardin il örgütünde, sivil toplum...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt sorununu inkar eden ve şiddetle çözmeye çalışanların kaçınılmaz olarak çöküş yaşadığını söyledi.
Partisinin Mardin il örgütünde, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı halk toplantısında konuşan Sancar, “Daha geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Kürt sorunu yoktur’ dedi. ‘Ben Kürt sorununu tanıyorum’ diyen başbakanlar da gördük. Ama sonra hepsi tam tersi bir yola girdiler. O yolda da kaçınılmaz olarak çöktüler. Onlarla birlikte onların taşıyıcı partileri de yok oldu. Şimdi onlardan geriye üç beş tane isim bile hatırlamıyoruz. Bu ülkede, bir iktidar Kürt sorununu şiddet ve güvenlik politikalarıyla çözmeye niyetlenirse, her şeyden önce kendisi çözülmeye başlar. Bu iktidarın politikaları yeni değil. 40 yıldır bildiğimiz yöntemleri, her seferinde yeni diyerek önümüze sundular” ifadelerini kullandı. 
‘KÜRTLERİN DESTEĞİ ALAMAYAN İKTİDAR OLAMAZ’
İktidarın Kürtlerin desteğini almak için kimi girişimlerde bulunduğunu belirten Sancar, “Onlar da biliyor ki, Kürtlerin desteğini almayan bir partinin iktidarda olma olanağı yoktur. Kürtleri hesaba katmayan hiçbir yönetim olamaz” şeklinde konuştu.