‘İKTİDAR İÇİN PKK İLE MÜTTEFİK OLUR’

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 10, 2022 / 08:16

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Anayasa yapım süreci için bir araya gelen AK Parti ve HDP’liler için “Açılımcılar kumpanyası” dedi.

Akşener şunları söyledi: “Onlar birbirine uzattıkları kırmızı karanfillerle, kalple bağlı, ruhla bağlı, zihinle bağlı. Altılı Masa’nın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet HDP’yi, kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş. Biz bu durumu hiç garipsemedik, çünkü biz Sayın Erdoğan’ı çok iyi tanıyoruz. Kendisinin sadece koltuğu sallanana kadar var olan vatanseverliğini biz en başından beri biliyoruz. Bazı HDP’liler de, bu açıklamaları tebessümle karşılayıp bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle suçlayacak kadar alçalıyordu. Şimdiye kadar sayın Erdoğan’a iktidarı müjdeleyen şey, açılım süreci olsaydı, geçtim HDP’yi PKK ile müttefik olurdu.

AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar. Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi. Bu Makyavelist görüşme vesilesiyle artık takke düşmüş, kel görülmüştür.”

BİZİM KAPIDAN ÇIKIP İYİ PARTİ’YE GİTTİLER, MASA KURDULAR
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Akşener’in eleştirisine yanıt verdi. Oluç, sosyal medya hesabından, “Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki heyet bizim kapıdan çıkıp koridoru yürüyüp İYİ Parti’ye gidip, kendilerinin söylemiyle ‘masa kurup’ görüştüler… Lahana ve perhiz turşusu misali…” ifadelerini paylaştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top