İktidar ittifakında çatlak

İktidar ittifakında çatlak
MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “tam destek” açıkladı.Erbaş’ın 1 Eylül’de adli yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile dua etmesi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “tam destek” açıkladı.
Erbaş’ın 1 Eylül’de adli yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile dua etmesi o günden beri eleştiriliyor.
Dün konu hakkında yazılı bir açıklama yapani Bahçeli, “Adli yılın başlaması münasebetiyle ve aynı zamanda yeni Yargıtay binasının açılışı esnasında bizzat Diyanet İşleri Başkanı tarafından okunan duanın bazı çevrelerde şiddetli tepkiyle karşılanması kelimenin tam manasıyla ilkelliktir” dedi.
Bahçeli, “Müslüman bir ülkede, temeli atılan veya yeni yapılan bir binanın duayla değil de başka türlü hangi yolla açılacağını sözde laiklik bekçisi rolüne bürünen kalpazanların açıklamalarında ayrıca yarar görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek’ten Ali Erbaş çıkışı:
‘Yargı faaliyeti, adalet dağıtımı din esaslarına göre yapılmaz’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yargıtay’ın yeni hizmet binası açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ile birlikte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın da cübbesiyle dua etmesiyle başlayan tartışmaya katıldı. Perinçek, “Burada sorun Ali Erbaş’ta değil, hükümetimizde. Ali Erbaş’a ‘gel burada dua oku’ diyen bir hükümet var” dedi.
Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Perinçek, Erdoğan’ın çevresini işaret ederek, “Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti’nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan’a birilerinin doğruları söylemesi lazım” ifadelerini kullandı. Perinçek, Erdoğan’ın etrafında “dalkavuk ağı” olduğunu ifade etti. Perinçek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye’nin aldığı mesafeler var. Din bizim vicdanlarımızda. Anayasanın çok açık bir hükmü var: Devletin toplumsal, ekonomik, siyasal temeli ve faaliyeti din esaslarına göre yönetilemez. En güzel laiklik tarifidir. Din esaslarına göre toplum düzeni kurulamaz, yargı faaliyeti, adalet dağıtımı da din esaslarına göre olamaz.”