İktidar medyası faiz kararında ayrıştı

İktidar medyası faiz kararında ayrıştı
Yeni Şafak gazetesi, Merkez Bankası faiz indirimini sürmanşetten “Ekonomiye can suyu” başlığıyla duyurdu.. Haberde, “Merkez Bankası, faiz lobisinin baskı ve tehditlerine rağmen cesur bir kararla faizi 2 puan indirerek 16’ya...

Yeni Şafak gazetesi, Merkez Bankası faiz indirimini sürmanşetten “Ekonomiye can suyu” başlığıyla duyurdu.. Haberde, “Merkez Bankası, faiz lobisinin baskı ve tehditlerine rağmen cesur bir kararla faizi 2 puan indirerek 16’ya düşürdü” denildi.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör ise yazısında Merkez Bankası'nın faiz kararının hata değil tercih olduğunu söyledi. Kararın ihracatçı, sanayici ve inşaatçılar için alındığını söyleyen Güngör, yazısının devamında "Şimdi gelelim bam teline… Biliyorum, 'iyi güzel diyorsun da kardeşim ya dar gelirli, emekli, orta sınıf ne olacak?' diyorsunuz. Doğru… Türkiye ihracatçı, sanayici ve inşaatçılardan ibaret değil…" ifadesini kullandı.

Öte yandan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, döviz kuru artışına işaret ederek, "Ekonomi yönetiminin uyguladığı yüksek kur politikasının mutlaka bir izahı olsa gerek" dedi.