İKTİDAR SOSYAL MEDYA İÇİN ACELECİ

İKTİDAR SOSYAL MEDYA İÇİN ACELECİ
AK Parti ve MHP’nin imza attığı 9 maddelik yasa teklifi Meclis’e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıkladığı teklife göre Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal ağlara 5 aşamalı yaptırım uygulanacak....

AK Parti ve MHP’nin imza attığı 9 maddelik yasa teklifi Meclis’e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıkladığı teklife göre Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal ağlara 5 aşamalı yaptırım uygulanacak. Yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal ağlara 30 milyon TL’ye kadar varan para ve bant daraltma cezaları öngörülüyor. Düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşması bekleniyor. 
Teklifle ilgili konuşan Zengin, bu konuda ‘tüm dünyada bir hukuk arayışı olduğu’nu söyledi. Teklifin ana amacının idari-mali olarak bir muhataplık oluşturmak olduğunu belirten Zengin, ayrıca “kişisel hak ihlalleri ile ilgili yaptırım” öngörüldüğünü belirtti.
Zengin, temsilci bulundurmayan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 aşamalı yaptırım uygulanacağını, bu süreçte sırasıyla 10 milyon TL, 30 milyon TL idari para cezaları, reklam yasağı ve en son sulh ceza hâkimliği kararı ile yüzde 90’a kadar bant daraltma cezası verileceğini aktardı.
AK Parti’nin hazırlayıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduğu sosyal medya düzenlemesinin Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor. MHP’ye de gönderilen teklifin, bugün muhalefet partilerine iletileceği öğrenildi.

‘AKP’LİLERİN GÜLEN’LE FOTOĞRAFLARI SİLİNECEK’

Sosyal medyayla ilgili yasa teklifini değerlendiren siber haklar uzmanı Yaman Akdeniz, teklifin kabul edilmesi durumunda içerik çıkartma ve silmenin de mümkün olacağını söyledi. Akdeniz, “AKP’lilerin Fetullah Gülen ile olan fotoğrafları silinecek. Ankara ve İstanbul belediye yolsuzlukları yok edilecek. Yolsuzluk dosyaları unutturulacak” dedi.