İktidara yakın medyanın ‘zam’la zor sınavı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 3, 2022 / 15:25

Türkiye yeni yılın ilk dakikalarına elektrik, doğal gaz, birçok vergi ve ödemede büyük zamlarla girdi. Zamlar kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken, iktidara yakın medya zamları görmezden geldi ya da ilk sayfalarında çok az yer ayırdı.

Akşam gazetesi zammı “Karadeniz gazı seneye hazır” haberinin altında “Konut gazına yüzde 25 zam” başlığıyla gördü. Haberde “Doğal gaz ve elektrikte ertelenen artışlar ‘kısmen’ yapıldı, köprü ücretleri ‘kademeli” belirlendi” denildi.

Aydınlık gazetesi zammı manşetten “Devlet indiriyor şirketler bindiriyor” başlığıyla okuyucusuna sundu. Haberde özel dağıtım şirketleri eleştirildi ve ‘kamulaştırma’ yapılması gerektiği belirtildi. Sabah gazetesi elektrik ve doğal gaz zammını ilk sayfasında hiç görmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir AK Partiliye yaptığı ziyareti manşete taşıdı.

Hürriyet yeni yıl zamlarını “Elektrikte yeni tarife” başlığıyla ilk sayfasına taşıdı. Haberde zam oranları haberin sonunda verilirken, 150 kilovat sınırına dikkat çekildi ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in demecine yer verildi. Milliyet gazetesi ise zammı “Yeni elektrik tarifeleri yürürlüğe girdi” başlığıyla gördü ve ilk sayfada küçük bir alandan okuyucuya sundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top