‘İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜN ÖNCÜSÜ CHP’

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 1, 2020 / 05:39

Kurultay konuşmasındaki “CHP’nin Dostları” ifadesi tartışılmaya devam ederken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun faaliyet raporundaki yazısında da “İktidara yürüyoruz ancak, iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değil, bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir” dediği ortaya çıktı.
Kurultay konuşmasında Türkiye’nin 5 temel sorununa karşı 13 maddelik çözüm önerisi paketi açıklayan Kılıçdaroğlu, “İktidar yürüyüşündeki dostlar kim olacak?” sorusuna kurultaydan sonraki ilk grup konuşmasında “13 maddeye onay veren kimse bizim dostumuz onlardır” cümlesiyle yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu’nun, tartışılan “Dostlarla iktidara yürüyoruz” ifadesini ise ilk olarak kurultay için hazırlanan Parti Meclisi Faaliyet Raporu’ndaki yazısında kullandığı anlaşıldı. Delegelere dağıtılan 740 sayfalık raporda partililere, “Yol arkadaşlarım” diye seslenen Kılıçdaroğlu, 2023’te Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağına dikkat çekti ve “Şimdi yeni bir 100 yılın eşiğindeyiz. Hiç şüpheniz olmasın, 2023’de demokrasiyle taçlandırılmış bir cumhuriyetimiz olacak” dedi.
Yazısında iktidara yürüyüşün yalnız olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Övünçle,‘Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir’ diyebiliriz ancak bizler, CHP’li olmayan milyonlarla da birlikte iktidara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu yürüyüşün kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı; demokratların, halkçıların, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, esnafların, sanayicilerin, bilim insanlarının, işsizlerin ve emekçilerin kendisine yer bulduğu bir iktidar yürüyüşü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Güzel olan, heyecan verici olan da budur. Menziline varmak üzere olan iktidar yürüyüşünde hiçbirimiz yalnız değiliz; hiçbirimiz yalnız kalmadık” dedi

Kaftacıoğlu’ndan parti büyüklerine bayram ziyareti

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, salgın nedeniyle toplu bayramlaşma törenlerinin iptal edilmesi üzerine CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile parti büyükleri 101 yaşındaki Rabia Melahat Uygur ve 98 yaşındaki Mehmet Sezer’i evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
İlk ziyaretini Bahçelievler İlçe Örgütü’nün en yaşlı üyesi, 98 yaşındaki Mehmet Sezer’e yapan Kaftancıoğlu, daha sonra Kadıköy İlçe Örgütü’nden 101 yaşındaki Rabia Melahat Uygur’u ziyaret etti. Kaftancıoğlu, eski genel başkanlardan Altan Öymen’i de ziyaret ederek bayramını kutladı. Ziyaretlere CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de katıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top