İktidardan elektrikte geri adım sinyali

İktidardan elektrikte geri adım sinyali
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son günlerde gündem olan elektrik faturalarıyla ilgili olarak, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son günlerde gündem olan elektrik faturalarıyla ilgili olarak, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İktidarınızın sonu olacak’

Komedyen Cem Yılmaz’dan sonra Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal, son zamanlarda dinmek bilmeyen zam fırtınası nedeniyle AKP iktidarına tepki gösterdi. Erkal, “Yaşamı çekilmez hale getiren bütün zamlar iktidarınızın sonu olacak” dedi.

Genco Erkal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elektrik, doğalgaz ve yaşamı çekilmez hale getiren bütün zamlar iktidarınızın sonu olacak. İnsanların canını yaktınız, ahını aldınız. Dilerim 2023’ü göremeyesiniz” dedi.

Kafede oturana ‘ısınma ücreti’ ekstra

Fahiş elektrik faturası üzerine bir kafe ‘ısınma ücreti’ almaya başladı. Elektrikli soba üzerine açılış ve saat ücreti yazıldı. Açılış fiyatı 2,99 lira olan ısıtıcının saati de 3,99 lira. Türkiye yeni yıla zamlarla uyanmıştı. Açıklanan yeni elektrik zammı tarifeye göre 150 kilovat altında elektrik kullananlara yüzde 52, 150 kilovat üstüne kullanan meskenlere ise yüzde 127 zam gelmişti.

Faturalar afiş oldu

Fahiş faturalardan sonra işletmeler fatura tutarlarını camlara asmaya da başladı. Bir işletme camına “Covid-19’a yenilmedik ama elektrik faturalarına yenildik” yazısı astı. Faturalar nedeniyle kapanmak zorunda kalan işletmeler de oldu.