İktidardan Paris saldırısına farklı tepki

İktidardan Paris saldırısına farklı tepki
İktidardaki AK Parti’den Paris’te 3 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklamalarda saldırıdan ziyade bu saldırıya karşı sokaklara çıkarak tepki gösterenler ve polisle girişilen mücadeleye dikkat çekildi.Milli...

İktidardaki AK Parti’den Paris’te 3 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklamalarda saldırıdan ziyade bu saldırıya karşı sokaklara çıkarak tepki gösterenler ve polisle girişilen mücadeleye dikkat çekildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris’te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir” dedi.

Paris’te çıkan olaylardan bir görüntüyü paylaşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bu Fransa’daki PKK. Suriye’de desteklediğiniz terör örgütü. Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini katletti. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hala sessiz mi kalacaksınız?” mesajını paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Avrupa´da sırf Türkiye karşıtlığı yüzünden terör örgütlerinin himaye edilmesinin, eninde sonunda Avrupa´nın başına büyük belalar açacağının ipucu olarak bu gelişmeler ortaya çıkmıştır” açıklamasını yaptı.