‘İktidarın baskısı, isim listeleri, yayınlanan grup toplantıları’ OLAY TV’nin 26 günlük yayın hayatı sona erdi

‘İktidarın baskısı, isim listeleri, yayınlanan grup toplantıları’ OLAY TV’nin 26 günlük yayın hayatı sona erdi
Olay TV'nin yayın haklarını elinde bulunduran Cavit Çağlar'ın kanalı kapatma kararı vermesiyle, yaklaşık bir ay önce kurulan Olay TV ekranı karardı.Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın son programında Cavit...

Olay TV'nin yayın haklarını elinde bulunduran Cavit Çağlar'ın kanalı kapatma kararı vermesiyle, yaklaşık bir ay önce kurulan Olay TV ekranı karardı.

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın son programında Cavit Çağlar'ın sözlerini aktararak, "Bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık. Cavit Bey, 'Bana iktidardan büyük baskı var. Ağır baskı altındayım, devam edemeyeceğim' dedi. Hatta kendisine, hepimizin yerine gelecek insanlar listesi sunulduğunu da söyledi" dedi.

Sarılar, “Cavit Bey, başka bir gazetecilik anlayışı ve kadrosuyla devam etme baskısı gördüğünü söyledi. Cavit Bey, iktidarı işaret etti. Türkiye'de 30 Kasım'da yayına başlamış bir televizyonu susturacak merciyi herkes biliyor." diyerek tepkisini dile getirdi. Sarılar, kanalın ortağı Hüseyin Köksal’ın mevcut kadroyu koruyarak yeni bir kanal arayışında olduğunu belirtti.

"Bizi siyaha düşürmek için baskı yapanlar utansın, bizim ayıbımız değil bu'' diyen Sarılar'ın açıklamasından sonra, Olay TV çalışanları alkışlarla durumu protesto etti. Ve ardından kanal siyaha düşerek kapandı.

Olay TV, 30 Kasım'da yayına başlamıştı ancak kanalın kapatılacağına yönelik iddialar bir süredir sosyal medyaya yansıyordu.

Kanalın kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimler yer alıyordu.

KANALIN LİSANSI ELİMDE, YENİ BİR EKİPLE TEKRAR BAŞLAYABİLİRİM

Olay TV'nin ortaklarından eski bakan Cavit Çağlar da kanalın kapanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Ortağı ile yayın politikası konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı aşamadıklarını ifade eden Çağlar, kanalın yayın politikasının HDP yayınlarına ağırlık vermesinden duyduğu rahatsızlığı ortağı ile paylaştığını, ancak ortak bir noktada buluşamadıklarını söyledi.

Çağlar, şu açıklamayı yaptı:

 “Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Kanalın lisansı elimde, uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. Ben de Olay TV'nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum."