İktidarın gidişini bekleyecek sabrımız var

İktidarın gidişini bekleyecek sabrımız var
Rusya’nın en yüksek tirajlı iş dünyası gazetesi Kommersant’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu iktidarın demokratik prosedürler dahilinde gidişini bekleyecek kadar sabrımız var” dedi.Kommersant’tan...

Rusya’nın en yüksek tirajlı iş dünyası gazetesi Kommersant’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu iktidarın demokratik prosedürler dahilinde gidişini bekleyecek kadar sabrımız var” dedi.

Kommersant’tan Marianna Belenka, 2023’teki seçimlerin olası adayları arasında bulunduğunu söylediği İmamoğlu’yla konuştu. Sputnik’in aktardığına göre İmamoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) örneği üzerinden yöneltilen ‘iktidarla yaşanan bu tür çatışmaların ne kadar ileri gidebileceği’ sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu periyodik olarak yaşanıyor. Biz özellikle çatışma arayışı içinde değiliz. Merkezi hükümetin bazı temsilcileri onları provoke ediyor. Onlar bunun kendileri için faydalı olacağını düşünürken biz her zaman hukukun tarafında yer alıyoruz ve çıkarlarımızı sonuna kadar koruyoruz. Bu kişilerin geçici olduğunu her zaman söylüyoruz. Bugün iktidardalar ancak yarın orada olmayacaklar. Bir zamanlar mevcut cumhurbaşkanının söylediği ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ sözünü hatırlatmak istiyorum. İktidarı kaybetmekte olduklarını ve az zamanlarının kaldığını anlıyorlar. Bu iktidarın demokratik prosedürler dahilinde gidişini bekleyecek kadar sabrımız var.”