İktidarın yeni dili: Eleştirene fırça atmak..

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 28, 2020 / 09:03

Birkaç yıldır salgın hastalık gibi yayıldı, iktidarın tüm paydaşlarını kapsadı.. İster yabancı olsun, ister yerli olsun kim ne söylerse söylesin devletin zirvesinden gelen tepki aynı..
Eleştiri bile olmasına gerek yok, bir uyarı, bir talebin dillendirilmesi bile yeterli.. Somut örnek Sağlık Bakanı’nın ABD Büyükelçisi’ne verdiği yanıtta yaşandı..

  1. Amerikan- Türk Konferansı’ nda konuşan ABD Büyükelçisi, devlet hastanelerinin borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2.3 milyon dolara çıktığını söyledi.. ABD’li ilaç şirketlerinin Türkiye’yi ilaç satmayı durdurabileceğini açıkladı..
    Büyükelçi’nin açıklamasında acayip bir durum var mı? Türkiye’yi tahkir eden, hor gören bir ifade var mı?
    Bana göre yok.. Büyükelçi kendi ülkesindeki şirketlerin çıkarını koruyor, Ankara’ya borcunu hatırlatıyor..
    Gelin Ankara’dan gelen cevaba bakalım.. Sağlık Bakanı aynen şöyle dedi;
    “ Sayın Büyükelçi’nin yaptığı açıklama talihsiz olmuştur. Sömürge ülkelerindeki yaklaşımları hatırlatıyor, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını hatırlatmak istiyorum”
    Bu sözlerden bir şey anladınız mı?
    Devlet hastanelerinin ilaç borcu var mı, yok mu?
    Bunun eski Türkiye ile yeni Türkiye ile ne alakası var?
    ABD elçisi doğru mu söylüyor, yalan mı?
    Uçak dolusu tıbbı malzeme gönderip hibe ettiğimiz ABD’ye ilaç parası olarak 2.3 milyar dolar borcumuz var mı yok mu?
    Mesele bu.. Borcumuz varsa lafı everip çevirmeye, bağlamından koparıp siyasallaştırmaya, milletin kafasını karıştırıp karşı tarafa fırçalı sözler söylemeye gerek var mı?
    İktidara göre var!.
    Çünkü iktidar hakikaten çok zor durumda.. Elde avuçta para kalmadı.. ‘Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur’ teorilerini kanıtlamak için Merkez Bankası 100 milyar dolara yakın parayı tüketti..
    Sonunda pes ettiler.. Faizi 200 baz puan arttırdılar ama yine doları indiremediler..
    Çünkü ipin ucu kaçtı..
    İpin ucu kaçınca yapılacak tek şey var; düşman yaratıp savaşmak.. Her olayı ulusal mesele haline getirip bağlamından koparmak..
    Hatırlayın bir süre önce Moody’s kredi notumuzu düşürünce Cumhurbaşkanı da benzer tepki vermiş; ‘kendine çekidüzen ver. Türkiye’yi ekonomik yaptırımlarla bir yere çekemezsin .’ demişti..
    Amacı belliydi.. Moody’s neden kredi notunu düşürdüğü sorgulanmasın/tartışmasın Türkiye’ye saldırı olarak algılansın istiyordu..
    Sağlık Bakanı’nın yaptığı da bu.. Karşı taraf ‘2.3 milyar dolar borcunuz var’ diyor.. Sağlık Bakanı; ‘Türkiye eski Türkiye değil’ yanıtını veriyor..
    Dam üstünde saksağan derler!.
Mehmet Tezkan

Mehmet Tezkan… 1960 yılında istanbul’da doğan Mehmet Tezkan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Tezkan, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde spor müdürlüğü, Yankı Dergisi’nde ise yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV’de Haber Müdürlüğü, Star TV’de de Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sabah, Vatan ve Milliyet Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top