İlaç projesini TÜBİTAK’a ilettik

İlaç projesini TÜBİTAK’a  ilettik
Milli Savunma Bakanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Koronavirüsle mücadeleye yönelik tedbirler kapsamında karargah ve birliklerin dışarıdan ziyaretçi girişlerine kapatılması nedeniyle Bakanlık...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Koronavirüsle mücadeleye yönelik tedbirler kapsamında karargah ve birliklerin dışarıdan ziyaretçi girişlerine kapatılması nedeniyle Bakanlık tarafından ikinci defa yapılan uygulamada, Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Bakanlık faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.
MİLLİ İMKAN
Bakanlık bünyesindeki Koronavirüsle Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak sistematik şekilde hareket tarzları üretildiğini, risk ve durum değerlendirmesinin yapıldığını ifade eden Aktop, şunları söyledi:
“Salgın ile mücadele kapsamında Bakanlığımızın milli imkan ve kabiliyetleri kullanılarak, mevcut kapasiteleri geliştirilmek suretiyle çeşitli tipte maske, tulum ve hijyenik malzeme üretimine hız kazandırılmıştır.
Bu kapsamda, Dikimevi Müdürlüklerince maske üretiminin haftada toplam 3 milyona, tulum üretiminin 10 bine, İlaç Fabrikası Müdürlüğünce alkol bazlı dezenfektan üretiminin haftada 10 bin litreye, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca maske üretiminin haftada 7 milyona, tulumun 100 bine, dezenfektan üretiminin 30 bin litreye çıkartılması planlanmaktadır. 
Kovid-19 hastalarına müdahale kapsamında bazı ilaçların tedarik ve üretimi için yurt dışı ham madde ve ilaç tedarik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Numune ham madde ile Ar-Ge çalışmaları başlatılmış, ilaç geliştirme projemiz TÜBİTAK’a iletilmiştir.”
Tasarım ve üretimi tamamen yerli ve milli olan «Sahra» adı verilen mekanik solunum cihazının prototip üretiminin tamamlandığını anımsatan Aktop, “Üretimin olabildiğince yükseltilerek sadece halkımızın ihtiyaçlarının değil, aynı zamanda dost ve müttefik ülkelerin desteklenmesi de önem arz etmektedir.” diye konuştu.