‘İletişim başkanlığı değil propaganda bakanlığı’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 22, 2020 / 09:05

İletişim Başkanlığı görüntüsü altında, propaganda bakanlığı kurulduğunu savunan Deva Partisi, “ifade, basın ve çalışma özgürlüğü daha fazla baskı altına alınacak” açıklaması yaptı.
Deva Partisi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İletişim Başkanlığı bünyesinde ‘Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ kurulmasına bir açıklamayla tepki gösterdi.
Deva Partisi’nden yapılan açıklamada, basın kartı işlemleri yapan İletişim Başkanlığı’nın kurulan yeni birim ile aynı zamanda ‘Propaganda Bakanlığı’ şeklinde dizayn edildiği vurgulandı.
2005 yılında kaldırılan MGK bünyesindeki Toplumsal İletişim Başkanlığı’nın Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi olarak hortlatıldığı belirtilen açıklamada “iktidar, 90’lı yılların Türkiye’sine geri dönme çabası gösteriyor” denildi.
İletişim Başkanlığı’na politika belirleme ve faaliyet alanındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlama yetkisi verilerek, ülke çapında bir propaganda mekanizmasının alt yapısının oluşturulduğuna dikkat çekilen Deva Partisi açıklamasında “İletişim Başkanlığı; kimin gazetecilik yapacağına, hangi haberin veya yorumun manipülasyon olduğuna karar verecek ve gündemin vatandaş tarafından hükümetin istediği şekilde algılanması için aldatıcı politikalar geliştirecektir” ifadeleri kullanıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top