İlim Yayma’dan Mimar Sinan’ı ağlatacak inşaat

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 4, 2022 / 14:53

İstanbul, Fatih, Demirtaş Mahallesi’nde bulunan ve Mimar Sinan’ın ‘kalfalık eseri’ olarak tanımladığı tarihi Süleymaniye Camisi’nin önünde yükselen proje tarihi caminin silüetini bozduğu gerekçesiyle sosyal medyada gündem oldu. AK Parti’ye destek veren paylaşımlar yapan pek çok hesap inşaata tepki göstererek CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef aldı. Ancak inşaatın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait olduğu ortaya çıktı. İnşaat projesini ise AK Partili İBB yönetiminin iptal edilen İstanbul seçiminden sonra ve ikinci seçim yapılmadan hemen önce alelacele hazırladığı ortaya çıkınca bu hesaplar yaptıkları paylaşımları sildi.

Tartışma yaratan projeye ilişkin Gazete Pencere’nin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, projenin İBB tarafından 2019 yılının nisan ayında, yani iptal edilen İBB Başkanlık seçimi yenilenmeden hemen önce alelacele yapıldığına dikkat çekerek “Süleymaniye Camisi’nin silüetine etki ediyor. Garabet bu. Bütün izinleri alınmış olsa bile bunun yapılmaması lazım, bu binanın bir önce durması gerekiyor. Biz koruma kuruluna başvuracağız” dedi. Polat, bütün kenti bu projenin karşısında olmaya çağırdı.

BİNANIN YENİ HALİYLE CAMİ DAHA GÖRÜNÜR
İlim Yayma Vakfı tartışmanın büyümesi üzerine sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.
Açıklamada binanın vakıfa bağışlandığı, depreme dayanıklı olmadığı için yeni proje yapıldığı belirtildi. Açıklamada, eski haline göre Süleymaniye Camii’nin daha iyi görünür olduğu savunuldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top