İlk çeyrekte en ‘Superb’ büyüme

İlk çeyrekte en ‘Superb’ büyüme
SKODA, mart ayında geçen yıla göre yüzde 299 ile sektördeki en büyük artışı gösterdi. Aynı zamanda marka tarihinin en yüksek satış adetlerini de gerçekleştiren Skoda en çok satan ilk 5 marka arasındaki yerini aldı. Toplam...

SKODA, mart ayında geçen yıla göre yüzde 299 ile sektördeki en büyük artışı gösterdi. Aynı zamanda marka tarihinin en yüksek satış adetlerini de gerçekleştiren Skoda en çok satan ilk 5 marka arasındaki yerini aldı. Toplam otomobil pazarı martta yüzde 91.4 büyüyerek 76 bin 357 adetle kapanırken Skoda, 5.204 adetlik satışla birlikte yüzde 6.81’lik rakor pazar payı elde etti. Mart ayında, aylık rekorun yanı sıra 2021 yılı ilk çeyreğinde şimdiye kadarki en yüksek ilk çeyrek başarısına imza attı. 2021 yılının ilk üç ayında gerçekleşen 9 bin 842 adetlik satış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 162 artış gösterdi.
BAŞARININ MİMARLARI
Çok değil bundan 10 yıl önce yılda 7.500-10 bin adet arasında satış yapan markanın sadece 3 ayda bu sonuçlara ulaşması takdire şayan. Skoda’da Ahmet Yüce’nin yönetim kurulu başkanı olmasından sonra yaşanılan büyüme ise dikkat çekiyor. Başarının mimarlarından Skoda Türkiye Genel Müdürü Zafer Başar da 2021 yılına 40 bin adetlik tarihi satış hedefiyle yola çıktıklarını aktararak, “İlk çeyrek satışları hedef ve kurgularımızın doğruluğunu yansıtmaktadır” dedi. Skoda’nın mart ayındaki başarısından D sınıfından yer alan Superb modeli 1.619 adetlik satış ile büyük rol oynadı.