İlk ceza Fenerbahçe’ye

İlk ceza Fenerbahçe’ye
Deprem arası sonrası ‘hükümet istifa’ sloganıyla açılan Süper Lig’de bu hafta Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor’a konuk olacak. MHP Lideri Bahçeli ve iktidar çevrelerinin taraftarı hedef alan açıklamaları sonrasında,...

Deprem arası sonrası ‘hükümet istifa’ sloganıyla açılan Süper Lig’de bu hafta Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor’a konuk olacak. MHP Lideri Bahçeli ve iktidar çevrelerinin taraftarı hedef alan açıklamaları sonrasında, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, deplasman tribününe taraftar yasağı getirdi.

FENERBAHÇE: KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Fenerbahçe bu karara itiraz edip “Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir” açıklaması yaptı.

UĞUR DÜNDAR: OLDU OLACAK FUTBOLU DA YASAKLASINLAR
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, bu karara kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Dündar, “Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasına Fenerbahçe seyircisi alınmayacakmış. Bu çok yanlış bir karar. Oldu olacak futbolu da yasaklasınlar! Ve şampiyonu şimdiden açıklasınlar!..” dedi

UMUT NAYİR’TEN TEPKİ: İCRAATTA FARKLI DAVRANIYORSUNUZ
Karara tepki gösterenler arasında bir dönem Beşiktaş forması da giyen Ümraniyesporlu genç futbolcu Umut Nayir da yer aldı. Nayir, sosyal medya hesabından “Futbol, spor birleştirir, iyileştirir. Yaraları birlikte saralım diyorsunuz ama icraatta farklı davranıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Nayir’in kulübü Ümraniyespor, Kulüpler Birliği Vakfı’nın birliktelik çağrısına destek olmuş ve milletimizle devletimizin yanındayız açıklamasında bulunmuştu.

KAYSERİSPOR: BAŞVURUYU BİZ YAPTIK
Kayserispor ise alınan kararın yerinde olduğunu savundu. Tribünlerdeki ‘Hükümet istifa’ sloganlarına karşı açıklama yapan ilk kulüp olan Kayserispor’dan yapılan açıklamada, “Bizlere ulaşan ve oynanacak futbol maçına; futbol doğasına uygun olmayan, kötü niyetli yaklaşımlarla ilgili mesajlar, bizi böylesine zor bir konuda Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’na müracaat etmeye mecbur bırakmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘YAŞANMASI OLASI BÜYÜK SIKINTILAR…’
“Mesele ne Fenerbahçe ne de saygıdeğer Fenerbahçe taraftarı ile ilgilidir” denilen açıklamada şu görüşler yer aldı:
“Tavrımız asla deplasman hakkının engellenmesine yönelik olmayıp, yaşanması olası büyük sıkıntıların bertaraf edilmesine yöneliktir. İnşallah deprem felaketinin yaralarının sarıldığı, acıların bir nebze olsun hafifleyip, hayatın normale döndüğü güzel günlerde tüm takım taraftarlarımızı geçmişte olduğu gibi stadımızda ağırlar onlara güzel anlar yaşatabiliriz.”