İlk EYT maaşı seçimin hemen öncesine ayarlı

İlk EYT maaşı seçimin hemen öncesine ayarlı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ilk maaşlarını nisanda alacağını söyledi. AKP lideri Erdoğan seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladıktan sonra EYT hemen seçim...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ilk maaşlarını nisanda alacağını söyledi. AKP lideri Erdoğan seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladıktan sonra EYT hemen seçim öncesine yetiştirildi. EYT ile emekli olacaklara ilk maaşları da seçimden önce nisan ayında ödenmeye başlanacak.

Bilgin, Meclis'te yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin bu dönemde çıkması buruk bir sevinç. Bütçeye ek yük olmayacak, hepsinin planlaması yapıldı. Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuru yapabilecek. Hak kaybı olamayacak panik yapmaya gerek yok. e-Devlet üzerinden müracaat yapılabiliyor. e-Devlet üzerinden bir sorunla karşılaşırlarsa, sanmıyorum bir sorunla karşılaşacaklarını bizzat da başvuru yapabilirler. İlk maaş nisanda, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonraki ilk ay yani."

SGK'DAN EYT UYARISI
SGK, EYT’nin TBMM’de kabul edilmesinin ardından binlerce başvuru yağınca açıklama yaptı. SGK, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili başvuruların resmi olarak başlayabilmesi için yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak Resmî Gazete'de yayımlanması gerektiğini açıkladı.
SGK, "Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır" duyurusu yaptı.