İlk gün kaosu

İlk gün kaosu
Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi.Okulların da...

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi.
Okulların da açılmasıyla birlikte İstanbul’da trafik yoğunluğu erken saatlerden itibaren etkili olmaya başladı. Hem okula yetişmeye çalışan öğrenciler hem de haftanın ilk gününde işe giden araç sürücüleri yollara döküldü. Sabah saatlerinde etkili olan yağışlarla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki her iki istikamette de trafik yer yer durma noktasına geldi.
OKULLARIN ÖNÜNDE KORKUTAN GÖRÜNTÜLER
Öte yandan okul önlerinde ana baba günü yaşandı. Kapı önünde çocuklarının ders çıkışını bekleyen kalabalık veli grubunun sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

SINIF SAYILARI AZALTILMADI, HAVALANDIRMADA PROBLEM VAR

Okulların açılmasında kaygı verici birçok nokta olduğunu belirten Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Bidebunuizle” yayınına konuk oldu. Okulların ilk gününde kendisine velilerden birçok fotoğraf geldiğini söyleyen Pala, “Sınıf sayılarında azaltma söz konusu değil. Havalandırma sistemiyle ilgili bir bilgi yok. Velilerin tutumuyla ilgili problem var. Okullar açılırken, salgın kontrol altına alınamamıştı. Okulların açılmasıyla ilgili önlemlerin de uygulanmadığını görüyoruz” dedi. Okulların açılmasıyla ortaya çıkan toplumsal hareketliliğin 1 hafta sonra sıkıntı yaratabileceğini belirten Pala, PCR test zorunluluğunun uygulanabilir olmadığını söyledi. Aşısızlar için hızlı testlerin gündeme gelmesi gerektiğini aktaran Pala, yalnızca öğretmenler için değil kamu görevi yürüten herkes için aşılamanın önemine dikkat çekti. Pala, bilimin ışığında hala aşı olmayanların ikna edilmesi gerektiğini vurguladı.