İlk iş İstanbul Sözleşmesi

İlk iş İstanbul Sözleşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla CHP Kadın Kolları İl Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.Kadın kollarının çalışmaları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla CHP Kadın Kolları İl Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.
Kadın kollarının çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu’na, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Söyleyin, Kılıçdaroğlu dedi ki dostlarımızla beraber kurduğumuz CHP iktidarında ilk bir haftada yapacağımız 8 temel konu var. Bunlardan sekizincisi ilk bir haftada meşhur İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız.
İlk bir haftada esnafın, bankalardan veya esnaf kredi kooperatiflerinden çektikleri faizlerin kredilerini sıfırlayacağız. Süleyman Şah Türbesi›ni, bunu özellikle ülkücü kardeşlerim çok iyi bilirler ve anlarlar, Süleyman Şah Türbesi›ni tekrar kaçırıldığı yere götüreceğiz, terk edilen vatan toprağına tekrar götüreceğiz bayrağımızı dikeceğiz oraya.»
Öğrenim görürken Kredi Yurtlar Kurumundan kredi alanların faizlerini sıfırlayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, kredi alan gencin iş bulduktan sonra borcunu ödeyeceğini söyledi.