İlk Oxford- Astra Zeneca aşısı İngiltere’de yapıldı

İlk Oxford- Astra Zeneca aşısı İngiltere’de yapıldı
İngiltere, Pfizer-Biontech aşısından sonra şimdi de Oxford-AstraZeneca aşısını kullanmaya başladı. Oxford-AstraZeneca aşısının ilk dozu, Oxford Üniversitesi Hastanesi’nde Brian Pinker’e uygulandı. 82 yaşındaki diyaliz...

İngiltere, Pfizer-Biontech aşısından sonra şimdi de Oxford-AstraZeneca aşısını kullanmaya başladı. Oxford-AstraZeneca aşısının ilk dozu, Oxford Üniversitesi Hastanesi’nde Brian Pinker’e uygulandı. 82 yaşındaki diyaliz hastası, aşının klinik deneyler haricinde uygulandığı ilk kişi olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı.
GÜNEY AFRİKA’DAKİ MUTASYON DAHA TEHLİKELİ
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Güney Afrika’da görülen Covid-19 mutasyonunun İngiltere’de görülenden daha tehlikeli olduğunu açıkladı. Hancock, “Güney Afrika çeşidinden endişe duyuyorum. Bu nedenle harekete geçtik ve Güney Afrika’dan tüm uçuşları durdurduk” dedi.

ÇİN’DE DE İKİ AŞI UYGULANIYOR

Çin’de acil kullanımına onay verilen, kamuya ait ilaç firmaları Sinovac ve Sinopharm’ın geliştirdiği inaktif aşılar, risk gruplarına uygulanmaya başlandı. Başkent Pekin’de hafta sonunda 220 aşılama merkezinde 73 bin 537 kişiye ilk doz aşılar uygulandı. Aşılamanın ithal gıda teftiş görevlileri ile kargo ve ulaştırma sektörü personeli gibi enfeksiyon riski yüksek meslek gruplarındaki 18 ila 59 yaşındakileri kapsadığı belirtildi.

Salgında son 24 saat: 197 vefat, 13 bin vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 197 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, 13 bin 695 vaka tespit edildiğini duyurdu. Tabloya göre, toplam test sayısı 25 milyon 132 bin 152, toplam ağır hasta sayısı 3 bin 522, toplam iyileşen sayısı 2 milyon 146 bin 430 oldu. Dünkü test sayısı 181 bin 323 olarak açıklandı, test sayısındaki düşüş ise dikkat çekti.
AĞIR HASTA SAYIMIZ DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR
Twitter üzerinden paylaşım yapan Koca, “Bugün tespit edilen bin 508 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız düşmeye devam ediyor. Kısıtlama ve tedbirlerle elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.