“İlk Senaryo İlk Film”in ödülü “Sudan Sebepler”in

“İlk Senaryo İlk Film”in ödülü “Sudan Sebepler”in
DenizBank ile TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği  “5. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması”nın ödülleri Pera Palace Hotel’de düzenlenen gecede sahiplerini buldu.DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, ödül töreninde, TÜRSAK...

DenizBank ile TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği  “5. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması”nın ödülleri Pera Palace Hotel’de düzenlenen gecede sahiplerini buldu.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, ödül töreninde, TÜRSAK Vakfı ile Türk sinemasına nitelikli senaryo ve filmlerin kazandırılmasına aracılık eden bir platform yaratmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ateş, “DenizBank olarak kültür ve sanat üretimi yapmayan toplumların, ekonomik ilerleme kaydetmekte yarım kalacağını biliyoruz. Biz de bu topraklar için çalışan, ardından iz bırakma gayreti içinde bir kurum olarak, gelişimin tüm alanlarını, özellikle de ileri toplumların seviyesine erişmeye kapı açan, merdiven olan sanatı gönülden sahipleniyoruz” dedi.  

GECEDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Başkanlığını Abdullah Oğuz’un yaptığı, DenizBank Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, oyuncu Kaan Yıldırım, oyuncu Özge Gürel ve senarist Zafer Külünk’ten oluşan jüri, İlk Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülünü,  “Sudan Sebepler”’in yazarı Muhammed Ozan Talay’a verdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Yapım Destek Platformu’nda Toplam 10 proje yarıştı.  Büyük ödüle,  “Toprağın Biraz Altı” adlı proje layık görüldü.