İlk tahıl gemisi yoluna devam ediyor

İlk tahıl gemisi yoluna devam ediyor
Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkarak dün akşam saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine demirleyen mısır yüklü Razoni adlı gemi Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş...

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkarak dün akşam saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine demirleyen mısır yüklü Razoni adlı gemi Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler'den oluşan heyet tarafından denetlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, 27 bin ton mısır taşıyan gemi Lübnan'a gitmek üzere İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı. Bundan sonra tahıl koridoru anlaşması kapsamında Ukrayna limanlarından her gün 3 geminin yola çıkabileceği belirtildi. Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi Lübnan’ın Trablus Limanı'na gidecek.


FİYATLARA HEMEN YANSIDI
Buğdayın Chicago borsasında işlem gören kontratları tahıl ihracatının yeniden başlamasının arz endişelerini hafifletmesiyle bir haftanın en düşük seviyesini gördü. Buğday vadeli kontratları ton başına 283,7 dolarla 25 Temmuz'dan bu yana en düşük düzeye geriledi.