İlk vukuatı değilmiş

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 25, 2020 / 06:31

Günlerdir usulsüzlük haberleriyle gündeme gelen Türkiye Wushu Federasyonu’yla ilgili haberlere yenisi eklendi. BirGün’ün yeni haberine göre; TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi ve aynı zamanda Ulusal Takım antrenörü olan Fatma Akyüz, Türkiye Tai Chi Şampiyonası’na veteran kadın kategorisinde katılan tek sporcu oldu ve şampiyon ilan edildi. Üstelik Fatma Akyüz, turnuvada hakem olarak görevlendirildi.

YANIT SİYONİZM’LE İŞBİRLİĞİ OLDU

Wushu Federasyonu ilk olarak, Federasyon Başkanı’nın kızının turnuvaya hem hakem hem sporcu olarak katılması ve annesinin hakemliğiyle şampiyon olması iddiasıyla gündeme geldi. Ardından önceki gün Federasyon’dan yapılan açıklamada, “Amaçları meşru seçilmiş iktidarları gayrimeşru yöntemlerle, darbelerle devirip, kendi menfaat imparatorluklarını Dünya Siyonizm’iyle işbirliği yaparak kurmaktır. Sizin derdiniz başörtüsü” denildi.

GEÇMİŞİ 2008’E DAYANIYORMUŞ

Radyo Kara Kutu’da ‘BideBunuİzle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan gazeteci Ercan Ata son günlerde gündem olan Wushu Federasyonu’yla ilgili usulsüzlük iddiasının 2008 yılına dayandığını ve 2011 yılında medyaya yansıdığını söyledi.
İddiaların geçmişini anlatan Ercan Ata, 2012 yılında yapılan Dünya Şampiyonası’nda Elif Akyüz’ün, birinci olduğu ve ardından o dönem Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı olan babası Abdurrahman Akyüz’ün yarışmada görevli hakem ve yöneticilere saat ve para verdiği iddiasını hatırlattı.
7 ROLEX’E MADALYA İDDİASI
Ata’nın hatırlattığı ve Kanalben.com sitesinde yer alan habere göre; Ankara’da 10 Ekim 2012 tarihinde yapılan Dünya Wushu Şampiyonası’nda Elif Akyüz, şampiyon oldu. Ardından şampiyona organizasyonunda görev alan Ersin Metin Yavuz 2013 yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği şikayet dilekçesinde Akyüz’ün aldığı madalyaya karşılık Federasyon Başkanı olan babası Abdurrahman Akyüz’ün 7 Adet ‘ROLEX’ saat ve yaklaşık 14 bin dolar para verdiğini iddia etti.
BİRİNCİ DEĞİL AMA BİRİNCİ
Gazeteci Ata ayrıca, 2014 yılında Antalya’da gerçekleştirilen Dünya Gençler Şampiyonası’nda Çinli bir sporcunun birinci olduğunu fakat gündeme getirilmediğini söyledi. Üstelik Federasyon’un Çinli sporcunun birinci olmasına rağmen Elif Akyüz’ü birinci gösterdiğini belirtti. Bununla birlikte Elif Akyüz’ün 2011 yılından bu yana 7 Dünya Birinciliği ve 6 Dünya İkinciliği aldığını ekledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top