İLK YARIDA ALTIN KAZANDIRDI, PETROL KAYBETTİRDİ

İLK YARIDA ALTIN KAZANDIRDI, PETROL KAYBETTİRDİ
Emtia piyasasında yılın ilk yarısında yatırımcısına en çok altın, gümüş ve paladyum kazandırır iken en çok kaybettirenler ise brent petrol, kahve, doğalgaz ve platin yer aldı.Koronavirüs salgınının getirdiği belirsizlik,...

Emtia piyasasında yılın ilk yarısında yatırımcısına en çok altın, gümüş ve paladyum kazandırır iken en çok kaybettirenler ise brent petrol, kahve, doğalgaz ve platin yer aldı.
Koronavirüs salgınının getirdiği belirsizlik, emtiaların performansını da olumsuz etkiledi. Emtia piyasasında işlem gören 18 üründen yılın ilk yarısında sadece 3’ü kazandırırken, 15’i kaybettirdi. Küresel büyüme endişeleri, teminat açığı kaynaklı satışlar, doların diğer para birimlerine karşı değer kazanması ve arz-talep dengesi, emtia fiyatlarını bu yıl etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Emtia piyasasında bu yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 17,3 ile en çok altın kazandırdı. Altını, yüzde 1,9 ile gümüş ve yüzde 0,2 ile paladyum izledi. Söz konusu dönemde yatırımcısına en çok kaybettiren emtia aracı ise yüzde 37,6 ile Brent petrol olarak kayıtlara geçti.